Gebruik vanaf nu een debit card om een auto te huren voor uw Europese roadtrip


Voor sommigen van ons die geen creditcards hebben, hetzij omdat u nog geen goede kredietwaardigheid heeft, of omdat u gewoon niet gelooft in het betalen van buitensporige kosten en verbluffende rentetarieven, is het huren van een auto een beetje een nachtmerrie recent. De meeste autoverhuurbedrijven vragen tegenwoordig om een ​​creditcard – zelfs als u een aanbetaling, plus een bewijs van autoverhuur en reisverzekering aanbiedt.

Nou, goed nieuws, Hertz, Dollar en Thrifty hebben zojuist aangekondigd dat klanten nu een auto kunnen huren met een geldige betaalpas in een groot aantal landen in Europa. De nieuwe betalingsoptie geeft klanten met een Mastercard-betaalpas en andere erkende betaalpassen toegang tot standaard auto- en bestelwagenverhuur op belangrijke Europese locaties, waardoor de huurmarkt voor nieuwe gebruikers wordt geopend zodra we aan de zomervakantie beginnen. Het bijgewerkte beleid is van toepassing op België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, Italië, Luxemburg, Nederland, Slowakije, het vasteland van Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Tracy Gehlan, Senior Vice President, Hertz Europe, merkte op: “Een aanzienlijk aantal mensen hebben geen toegang tot een creditcard of geven er gewoon de voorkeur aan om hun bankpas te gebruiken voor bepaalde transacties. Bij de nieuwe ‘betaal op uw eigen manier’ gaat het erom klanten meer flexibiliteit, gemak en keuze te bieden in hoe ze bij ons huren, waardoor ze aan het stuur zitten.”

 

Mauro Fiorentino, Vice President van Merchant Partnerships bij Mastercard, merkte op: “We weten dat de keuze van mensen over hoe te betalen verschilt, dus het is van essentieel belang dat we samenwerken met partners zoals Hertz om acceptatie te verbreden en klanten die keuze te geven bij het betalen. Het inschakelen van Debit Mastercard acceptatie bij Hertz, Dollar en Thrifty is een belangrijke stap voorwaarts en het zal de algemene klantervaring voor onze kaarthouders in heel Europa verbeteren. ”

Klanten die een betaalpas gebruiken, ondergaan dezelfde ID en rijbewijscontroles voordat ze een auto of busje huren. Een vooraf geautoriseerde aanbetaling voor het voertuig wordt op het account van de klant gehouden, dus zorg ervoor dat u het geld beschikbaar hebt bovenop het geld dat u nodig heeft voor uw reis. Zodra het voertuig is teruggebracht, wordt het gereserveerde bedrag/aanbetaling vrijgegeven – minus eventuele verschuldigde kosten voor brandstof, onbetaalde tolgelden of boetes die u mogelijk op de weg heeft opgelopen.

Afhankelijk van de kaartuitgever kan het doorgaans vier tot zeven dagen duren voordat de aanbetaling van de klant weer in zijn account verschijnt. Hertz adviseert klanten om contact op te nemen met hun kaartuitgever voor meer informatie. Wij raden u aan om enkele van hun beste Europese roadtrips voor medewerkers te lezen en een planning voor roadtrips te maken.

 

 

Heeft u nog geen debit card? De beste debit cardzul je bij www.123creditcardvergelijk.nl vinden. Neem rustig een kijkje, vergelijk alle cards en kies uw favorite uit.