Uitbreiding Van Schiphol P3 Lang Parkeren Voltooid Zoals Gepland


In slechts elf maanden heeft Ballast Nedam Parking de parkeergarage Schiphol uitgebreid. De P3-parkeergarage kon in totaal 2650 auto’s herbergen en met de uitbreiding is het aantal gestegen tot meer dan 5000 parkeerplaatsen. Dit betekent dat de P3-parkeergarage inclusief de uitbreiding nu in totaal 100.000 m2 parkeerruimte heeft en daarmee de grootste bovengrondse parkeergarage van Nederland is.

De parkeergarage is ook uitgerust met nieuwe bekleding, dakconstructie en gevelverlichting. Met alle aanpassingen heeft de parkeergarage een strak uiterlijk met een gele ingang als blikvanger. Het project werd volgens plan voltooid, dit bewijst eens te meer dat werken met bouwpartners werkt. Ze zijn vanaf het begin bij het project betrokken geweest. In overleg met de bouwpartners werd de bouwvolgorde in een vroeg stadium bepaald. Alleen door deze werkwijze is het mogelijk om de garage snel en volledig te bouwen volgens het afgesproken schema.

Het aantal passagiers dat via Schiphol reist, blijft stijgen. In 2018 vlogen ongeveer 71 miljoen reizigers via Schiphol. Vanwege de groei van het aantal passagiers neemt ook de vraag naar parkeerplaatsen toe op de luchthaven. Door meer overdekte parkeerplaatsen beschikbaar te stellen, verhoogt Schiphol het parkeercomfort en -comfort op lange parkeerplaatsen voor zowel particuliere als zakelijke reizigers.

Natuurlijk zijn er rondom nog diverse parkeerplekken waar u uw auto kunt achterlaten wanneer u op reis gaat. U kunt online gaan om ze te bekijken en om Schiphol lang parkeren te vergelijken. Zo kunt u binnen korte tijd nagaan hoeveel het u zou kosten en wat zo een garage u allemaal kan aanbieden. Ook voor Schiphol korte tijd parkeren bent u bij zo een garage terecht.